Bel me terug

Bel me terug

Jongere is grootverbruiker onder de douche

Milieu Centraal is een nieuwe campagne begonnen tegen energieverspilling onder de douche. De organisatie richt zich hierbij vooral op de jeugd. Jongeren blijken namelijk grootverbruikers onder de douche: zij spoelen dagelijks ruim 80 liter warm water weg, terwijl kinderen en ouderen met een jaarlijks verbruik van 35 liter minder dan de helft verbruiken. De gemiddelde jongere spendeert jaarlijks 3 volledige dagen onder de douche. Nederlanders douchen thuis gemiddeld 5 keer per week 9 minuten. 80 procent van het warmwaterverbruik gaat door de douche.

Duurzame douchetechniek

Dubbelklik voor vergroting

5 minuten per douchebeurt is voldoende, vindt Milieu Centraal. Maar ook wil de organisatie de aandacht vestigen op duurzame douchetechniek, zoals de douche-wtw en zonneboiler. Met deze installatietechniek wordt de warmte om het water te verwarmen respectievelijk hergebruikt en duurzaam verkregen. Zonneboilers vallen bovendien ook nog onder de ISDE-subsidie. De organisatie wil consumenten ook wijzen op de energiezuinige douchekoppen. Een zuinige douchekop geeft een volumestroom van maximaal 6,9 liter/minuut door. Een standaard douchekop, of luxe douchekop zonder spaarstand kan tot drie keer zo veel water doorgeven.

Bekijk hier enkele bespaartips van Milieu Centraal.

Douchedeuntjes

Als alternatief voor de klassieke zandloper onder de douche heeft de milieuorganisatie 3FM-dj Giel Beelen ingeschakeld om op zoek te gaan naar het ultieme douchedeuntje (inzenden kan hier), een plaat waarvan het einde tevens het teken vormt om je af te drogen. Bekijk hieronder de aftrap van deze campagneweek.

 

Bron: Installatie.nl

 

Vrijblijvend advies

Of een uitgebreide offerte?

Neem contact met ons op